FDK20170304Met onze verhalen mikken we op een publiek met een luisterend oor. Vermits het oog ook wel wat worden deze verhalen met wat animo gebracht. Deftig en soms een beetje gedurfd, plezant en verrassend. Voor we deze verhalen bij jou brengen zijn deze degelijk ingeoefend.  Ook de verhalen brengen we met ondersteunende muziek en beelden.  Momenteel bieden we de keuze aan tussen de verhalen die hier verder worden opgesomd.

Bekijk ook onze home pagina!

Straffe Verhalen uit de tijd van toen

mephisto verhalen2017 18Er was een tijd dat mensen weinig vrije tijd hadden. Men werkte lange dagen 7 dagen op 7. Toch was er tijd voor ontspanning. Tijdens de jaarmarkt of kermis ging men wel eens uit de bol. Een van de attracties op de kermis of jaarmarkt was de verteller. Aan de hand van een grote pancarte met allerlei tekeningen wist hij de mensen in de ban te houden van waargebeurde verhalen, verhalen uit de Kempen.

 

 


 

Verhalen bij de open haard / bij het kampvuur

haard

Vroeger zaten de mensen in de winter bij het kampvuur. En dan werden er al wel eens verhalen verteld. Waargebeurde verhalen, verhalen die van generatie op generatie werden doorverteld en zo een eigen leven begonnen te leiden.

En die verhalen vonden ook wel hun weg naar de jeugdkampen. De laatste avond was er gewoonlijk een kampvuur. Het ideale moment om de verhalen die bij de open haard verteld werden door te vertellen aan de jeugd. Sagen, legendes en sprookjes blijven tot de verbeelding spreken …