FDK20170304Met onze verhalen mikken we op een publiek met een luisterend oor. Vermits het oog ook wel wat worden deze verhalen met wat animo gebracht. Deftig en soms een beetje gedurfd, plezant en verrassend. Voor we deze verhalen bij jou brengen zijn deze degelijk ingeoefend.  Ook de verhalen brengen we met ondersteunende muziek en beelden.  Momenteel bieden we de keuze aan tussen de verhalen die hier verder worden opgesomd.

Bekijk ook onze home pagina!

Uit een oud boek

haard

Met onze 'Verhalen uit een oud boek' brengen we de sfeer van de vertellingen van vroeger terug.  Zeven verhalen die hun oorsprong vinden in ons Vlaamse land werden al verschillende keren gesmaakt. 

Een verhaal dat al vele jaren in de familie van ouder op kind wordt overgedragen, één over een geest, een oud café uitgebaat door twee rare gasten, en zo voort. In totaal 7 verhalen die de aandacht van de mensen vast houden en de mensen leuke ontspanning brengen.


 

Straffe Verhalen uit de tijd van toen

mephisto verhalen2017 18GerdaDe intro: Er was een tijd dat mensen weinig vrije tijd hadden. Men werkte lange dagen 7 dagen op 7. Toch was er tijd voor ontspanning. Tijdens de jaarmarkt of kermis ging men wel eens uit de bol. Een van de attracties op de kermis of jaarmarkt was de verteller. Aan de hand van een grote pancarte met allerlei tekeningen wist hij de mensen in de ban te houden van waargebeurde verhalen, verhalen uit de Kempen.

Onze ervaringen hiermee, wijzen erop dat deze verhalen voor verschillende mensen herinneringen terugbrengen uit hun jeugd. De verhalen zijn dan ook gebaseerd op sagen en vertellingen uit de Kempen. De verhalen vermelden toestanden, dorpen, bossen en plaatsen waar die mensen hebben vertoefd, gewoond of op vakantie zijn geweest. Altijd een toffe ervaring om met die mensen na de opvoering een babbeltje te doen!